Meslek Mensuplarının Sokağa Çıkma Muafiyeti ve İzin Görev Belgesi Meslek Mensuplarının Sokağa Çıkma Kısıtlamalarından Muafiyeti ve İzin-Görev Belgesi…

 

 

Meslek Mensuplarının Sokağa Çıkma Muafiyeti ve İzin Görev Belgesi

Meslek Mensuplarının Sokağa Çıkma Muafiyeti ve İzin Görev Belgesi

Meslek Mensuplarının Sokağa Çıkma Kısıtlamalarından Muafiyeti ve İzin-Görev Belgesi Hakkında Bilgilendirme

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile meslek mensuplarının sokağa çıkma kısıtlamalarından muafiyeti ve çalışma izni görev belgesi hakkında yapılan görüşmeler neticesinde aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

1- İçişleri Bakanlığı tarafından görevleri nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olan herkesin çalışma izni görev belgesi almak zorunda oldukları Birliğimize bildirilmiştir.

2- Bu kapsamda, meslek mensuplarının kendileri için de çalışma izni görev belgesini almaları zorunludur. Teknik imkânsızlık nedeniyle, bu formun e-devlet üzerinde alınması mümkün değil iken, Bakanlığın talebi üzerine 04/05/2021 tarihi itibariyle meslek mensuplarının verileri İçişleri Bakanlığına gönderilmiştir. İçişleri Bakanlığı tarafından meslek mensuplarının tamamı için çalışma izni görev belgesi oluşturulmuş ve Birliğimize teslim edilmiştir. Karantinada olan meslek mensuplarına belge düzenlenmemiştir.

3 Bu çerçevede hizmet akdi ile çalışan meslek mensuplarımız da çalıştıkları iş yeri üzerinden değil meslek mensubu olarak çalışma izni görev belgesi formu almak suretiyle faaliyette bulunabileceklerdir.

4-Çalışma izni görev belgeleri e-Birlik sistemi üzerinden alınabilecektir. Meslek mensupları e-Birlik sistemine girdiklerinde “Bana Özel” sekmesi içerisinde “Görev İzin Belgenizi İndirmek İçin tıklayınız” ibaresini görecekler, bu butonu tıklayarak belgelerini alabileceklerdir. Mesleki şirketlerin ortak ve yöneticileri belgelerini e-devlet sisteminden alabilirler.

5-Daha önce e-Birlik sistemine giriş yapmamış meslek mensuplarının bu belgeyi alabilmeleri için e-Birlik yazılımına kayıt olmaları gerekmektedir. Bu durumda olan meslek mensupları e-Birlik ana ekranında yer alan “e-Devlet İLE GİRİŞ VE KAYIT” sekmesini tıklayarak kullanıcı adı ve şifre oluşturabilmeleri mümkündür.

6- İçişleri Bakanlığı internet sitesinin sıkça sorulan sorular bölümünde; “yaptıkları işin doğası gereğince gün içerisinde birden fazla yerde bulunmaları gereken .. .kişilerin, günlük iş planlarını göstermeleri halinde kolluk kuvvetlerince yapılacak denetimlerde ikamet-işyeri güzergah kısıtlamasının yanı sıra bu durumlarda göz önünde bulundurulacaktır.” açıklamasına yer verilmiştir. İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından bu durumun meslek mensuplarımız ve bunların yanlarında çalışanlar için de geçerli olduğu ifade edilmiştir. Dolayısıyla meslek mensupları ve çalışanları, günlük iş planları çerçevesinde müşterilerine, vergi dairelerine, SGK birimlerine, ticaret sicil müdürlüklerine, noterliklere vs. gidebilirler.

Manuel düzenlenen belgeler 07/05/2021 günü saat 24.00’a kadar geçerli olduğundan, e-Birlik sisteminden belge indirimi konusunda acele edilmemesi, sisteme ani ve ağır yük getirilmemesi gerekmektedir.

Mesleki kamuoyuna duyurulur.

Sosyal medyada paylaş